Moving out…

•June 4, 2009 • Leave a Comment

An animal known as cat…!? Hatred and anger…!?

•May 16, 2009 • Leave a Comment

Do you think it’s cute…!? Nahh… Not me…!!

1 thing for sure… I HATE CAT…!! Wanna know why…!? Being such a cute animal doesn’t mean that people will like it, so do I… Such a nuisance… Pathetic… Back to several years before, my lil sis used to have 2 cats… Both are female… Same in colour and the attitude too… Cats got attitude…!? Very bad attitude…!!

Back to several years before my lil sis was born… I’m an asthma patient…!! So I’m quite allergic to furs and several things around me… Just dust only can make me hard to breathe… To be cautious, I stayed away from cats and other animals that have furs on their body… That’s when I felt that I really HATE cats…!!

So when my sis adopts 2 cats in my house, my hatred towards cats starting to bloom…!! I love to kick that lazy cat when it comes to me asking for food… If u treat your cats just like my sis treat it, it will become lazy… It wills never looking for its own food by itself outside there… Just hoping its owner will serve it some delicious yet luxurious foods…!!

Why I hate cats…!?

  • Such a hooker… When u are having a female cat, it will loafing around then mingle with some “hot dude” then come back home with a pregnant belly…!? Where’s the husband…!?
  • It doesn’t know how to take care its own children… Perhaps that her (her…!?) children will become just like her in the future… Bitch…!?
  • Born to be a lazy animal in the world without any advantage… Just sleep, eat then sleep again in the house… Do u think my house is a hotel…!?
  • Very hypocrite…!! Pretend to be cute but then scratch the person with its claw without a solid reason…!!

Proud to tell people out there…

  • Every cats around my house / neighbourhood seems able to read my intention towards them… So they will run if they see me approaching them before I can launch my secret killing technique, Maximum Rider Power… Hyper Rider Kick…!!
  • I kidnapped a cat just like how I watch bad person kidnapped a child in TV… I tied up both their legs and its mouth with a tape then send it to a rural place about 2km from my house… Serve that…!! Hahaha…
  • I hit my neighbour’s cat with my bike while it having a nice nap in front of my gate… Then I said, “Ooppss..!! Sorry…Ouch… That’s must be hurt…!!”, slowly move my bike from its front leg after 1 or 2 minutes the tyre landed on its leg… Now it doesn’t look cute anymore…!!
  • One of my sis cats got hit by the car and I’m proudly showed to her, “That’s your cats corpse…!! Nice…!!” while the other one MIA (Missing In Action)… My mum said that maybe it want to rest in peace then left my home quietly without my sis acknowledgement then DIED…!! Without a proper funeral outside there on a stray street…!?

See… Who’s the MASTER now…!?

Do u guys still think I’m heartless…!? Let me tell u something… Last night, my friend, who seems to love cats rather than a girlfriend, drove his car proudly… Then good things happened…!? He hit a cat…!! Yeah…!! What are his reaction and mine…!? He seemed to feel guilty and kept asking me, “It is dead…!? Is it dead…!?” Oh… Please for God’s sake… It’s just a cat… Not a human being…!! While me, laughing similar with the way the bad guy laughed in the movie…!! What kind of a demon that possessed me that time…!? Nope…!! That’s me coz I felt happy that time…Finally he KILLED a cat…!!

I used to harass his cat… Nice…!!

Showa, Heisei and Kamen Rider(s)…!? – Part II

•May 14, 2009 • Leave a Comment

Previously on Kamen Rider(s)…

Kuuga… Agito… Ryuki… 555…!!

Kalo sebelum ni aku dah citer pasal 4 Kamen Rider series dari era Heisei… Kali ni aku nak sambung lagi Kamen Rider yang selebihnya… Henshin…!!

Royal straight flush – Kamen Rider Blade

Yang ni best gak… Coz citer dia pasal nak tangkap balik Undead yang terlepas pastu seal dalam sekeping card yang dipanggil Proper Blank… Undead ni ada category tersendiri… Spade, Diamond, Heart and Clover… Macam main poker plak… Power up form pun based kepada Undead yang dah kena seal… Rider boleh la pakai power Undead tu lepas kena seal…

Citer ni start tahun 2004… Movie dia dalam tahun September 2004, The Missing Ace… Plot citer ni pasal 4 orang rider yang cuba seal balik 52 Undead atas arahan BOARD… Rupanya ada satu lagi Undead yang paling power, Joker, yang menyamar jadi rider antara diorang ni… Combo fighting skill mantap yang mana rider ni perlu tewaskan Undead Category Jack, Queen and King untuk gunakan balik kuasa Undead ni… Memang best…!!

The pure sound of Oni – Kamen Rider Hibiki

Rider yang paling unik pada tahun 2005 dan paling berlainan dari semua series Kamen Rider… Rider ni ada 3 orang, masing masing pakai alat muzik nak tewaskan musuh diorang… Musuh diorang ni, Makamou, duk dalam hutan pastu makan manusia sebagai makanan diorang… Nak kalahkan Makamou ni terpaksa la rider ni pakai alat muzik yang boleh keluarkan “pure sound”, yang sekian lama jadi kelemahan Makamou ni…

Citer ni antara citer yang paling harmoni… Rider diorang saling menghormati, bersikap family dan berbudi bahasa… Takde langsung adegan gaduh sesama diorang… Pastu setiap rider ada anak murid untuk ganti diorang satu hari nanti… Senjata agak cool gak ar… Taiko (stick yang pukul gendang tu), trumpet ngan electric guitar…!? Macam kelakar pun ada… Movie boleh la tahan; Hibiki and the 7 War Oni… Enjoy…!!

Walking the path of heaven, to rule it all – Kamen Rider Kabuto

“Nenek pernah berkata… (Obaa-chan gaa itteta…)”… Ni antara tag line watak utama citer ni… Watak dia paling cool dalam sejarah rider… Siri ni pun paling top dalam semua siri rider…!! Dah la pakai superbike Honda CBR 1000 RR…!! Lagipun ni semua sempena ulang tahun ke-35 Kamen Rider pada 2006… So motif serangga digunakan kembali dalam armor setiap rider… Ada 8 rider semuanya dalam series… Semua cool giler…!!

Rider dalam citer ni pakai alat yang dikenali sebagai Perfect Zecter yang diberi oleh ZECT… ZECT pun dapat alat ni daripada alien nama Natives, yang datang ke Bumi 35 tahun yang lalu… Diorang takut satu hari nanti alien Worms datang attack Bumi… Zecter ni ada function Clock Up yang mana boleh perlahankan masa… So rider ni boleh bergerak dalam kelajuan bunyi…!? Worms ni plak suka menyamar jadi manusia (boleh curi identiti)… Plot citer pun best sebab macam tengok citer Supernatural plak… Rider pun ada gak yang bertarung sesama sendiri sebab fahaman berbeza…

Hanya watak utama jer yang ada power up form… Sebabnya watak utama dapat Zecter daripada diri dia yang future…!? Watak future bagi dia Hyper Zecter sebagai power up device yang boleh reverse time dan hentikan masa… Memang cool habis…!! Watak utama gak yang ada kembar daripada dimensi lain… God Speed Love, movie yang storyline dia 7 tahun sebelum zaman Kabuto yang sebenar… Rugi beb kalo tak tengok citer ni…!!

P/S: Citer ni tengah bersiaran kat NTV7 setiap Ahad, jam 11 pagi beb…!!

The time train, Den-Liner. Will the next station be in the past or the future? – Kamen Rider Den-O

Kamen Rider yang paling kelakar tahun 2007… Citer pasal keretapi masa yang boleh travel mana mana tempat… Watak utama tak cool langsung tapi jadi kelakar bila kena rasuk ngan Imagin… Imagin ni la yang bagi kuasa kat watak utama untuk jadi rider… Tapi siri ni jadi popular sebab kelakar kot rasanya…!?

Imagin jahat dalam citer ni cuba kembali ke zaman lampau untuk ubah sejarah… So Imagin baik yang 4 + 1 ekor ni la yang asyik rasuk watak utama dan bagi kuasa rider untuk halang niat jahat tersebut… Citer ni hanya ada 2 rider jer… Pastu jalan citer banyak dalam keretapi… Aku kurang minat sangat ngan citer ni… Macam ketandusan idea plak penerbit dia… Siri ni ada 4 movie…

  • Kamen Rider Den-O: I’m Born
  • Kamen Rider Den-O & Kiva: Climax Deka
  • Saraba Kamen Rider Den-O: Final Countdown
  • Cho Kamen Rider Den-O & Decade Neo Generations The Movie: The Onigashima Battleship (yang ni baru kuar 1 May 2009 ari tu…)

Popular tak series ni…!?

Wake up! Break the chains of destiny – Kamen Rider Kiva

Rider ni tahun 2008… Rider yang ala ala vampire… Plot citer agak pening sikit… Sebab ada dua plot, tahun 1986 ngan 2008… Citer ni banyak main flashback… Pastu storyline dia pasal sapa akan jadi pewaris King yang sah untuk jaga kaum Fangire ngan Human… Kalo miss satu episode, sure tak faham punya ar…!!

Citer ni ada 3 rider jer… Power up form hanya watak utama je yang ada… Watak utama dapat change form dari Arm Monster: Werewolf, Kappa ngan Frankenstein… Fangire plak monster macam vampire dalam citer ni yang makan Life Energy daripada manusia… Watak utama plak terlibat dalam kancah pemilihan King yang mana tetiba adik tiri dia datang sebagai pewaris King jugak… Memang pening ar citer ni… Nasib baik rider dia cool and power… Walaupun tak minat, aku tengok gak series ni sampai episode final… Movie dia aku tak tengok pun lagi tapi rasanya best kot… Kamen Rider Kiva: King of the Castle in the Demon World…!!

Destroy everything, connect everything – Kamen Rider Decade

Rider tahun 2009… Baru je start 5 January 2009 ari tu… So far memang best giler ar citer dia… Aku tiap tiap minggu download citer ni… Taknak miss…!! Nama pun Decade, sempena satu dekad Kamen Rider era Heisei…

Citer dia bermula dengan Wataru Kurenai, watak utama Kamen Rider Kiva, datang gtau kat watak utama citer ni yang dia kena selamatkan dunia yang dia duduk sekarang… Sebabnya 9 dunia yang mana rider sebelum ni tinggal akan bergabung menjadi satu dan bakal memusnahkan semua dunia yang lain…

Jadi la tanggungjawab Decade ni untuk travel ke semua 9 dunia sebelum ni dan cuba selamatkan dunia dia… So dia jumpa la rider rider yang sebelum ni… Jumpa, gaduh, berbaik then dapat power rider tersebut pastu guna sebagai Final Attack Ride… Siap boleh henshin jadi rider rider sebelum ni gak…!!

Kamen Rider Kuuga tolong ikut la si Decade ni travel ke setiap dunia rider… Bila sampai je ke dunia rider, semua orang anggap Decade ni destroyer of the world… Citer ni pun masih baru so banyak la rumours yang keluar… Tapi 2nd rider dah muncul… Specialty dia summon rider sebagai orang suruhan dia… Aku pun xleh nak story lebih lebih…!! 8 August 2009 keluar la movie; Kamen Rider Decade The Movie: All Riders vs. Great Shockers… Semua rider dari era Showa ngan Heisei akan kembali termasuk la Satria Perkasa Hitam aka Kamen Rider Black…!!

Pergh…!! Habis gak citer aku ni… Penat beb story kat korang semua… Minat punya pasal, aku tak kisah… Lagipun aku kehabisan idea nak tulis blog… Malas nak perah idea… Kang kurang plak originality…!!

Kenapa aku suka Kamen Rider…!?

  • Aku dah mula faham bahasa Jepun tanpa subtitle…
  • Ringtone handphone aku bermotifkan Kamen Rider…
  • Aku suka koleksi motor yang ada dalam Kamen Rider…
  • Aku punya suka la kalo aku suka Kamen Rider…!!

Showa, Heisei and Kamen Rider(s)…!? – Part I

•May 14, 2009 • Leave a Comment

Kamen Rider… Juga dikenali sebagai Masked Rider… Aku ni dari dulu sampai la sekarang minat giler ngan Kamen Rider… Macam suatu ketika dulu, ramai yang mula kenal Kamen Rider ni melalui cerita Satria Perkasa Hitam / Satria Baja Hitam… Aku ingat lagi masa tu umur aku ada la dalam 4 tahun kot…!? Lagu opening dah cukup buat aku semangat nak tengok…!!

Di sebalik kegelapan terowong, mata warna merah menyala, tali pinggang bercahaya pastu trus keluar dari terowong naik motosikal belalang (motor tu siap boleh bercakap beb)… Pecut laju laju, siap wheelie lagi beb… Plot citer pun menarik… Siap abang dia jadi watak jahat Shadow Moon lagi tu… Pergh… Mengungkit nostalgia beb…!!

Tapi yang tu Kamen Rider era Showa… Yang aku nak tulis kali ni pasal Kamen Rider era Heisei… Pengertian Showa ngan Heisei bagi aku la kan, Kamen Rider era Showa ni xleh nak evolve ke peringkat power up tapi kalo era Heisei, Kamen Rider dia hebat, siap ada power up form… Tapi ternyata pengertian Showa ngan Heisei aku tu salah…!!

Showa ngan Heisei tu sebenarnya zaman pemerintahan maharaja Jepun… Aku memandai je kata tu zaman Kamen Rider… Zaman Showa ni sekitar 1926 -1989 dalam sejarah Jepun manakala zaman Heisei adalah zaman sekarang Jepun bermula daripada Januari 1989… Kalo nak tau banyak lagi atau lebih details, rajin la surfing internet… Tak perlulah aku ajar caranya kot…!?

Berbalik kepada Kamen Rider tadi… Kamen Rider era Heisei ni ada 10 setakat ni… dan semuanya power dan unik…!! So… Aku nak start la story satu persatu…

A new hero, a new legend – Kamen Rider Kuuga

Ni adalah rider pertama dalam era Heisei pada tahun 2000… Rider ni hanya ada seorang je dalam dunia dia… Dia antara rider pertama yang ada power up form… Setiap power up form dia ada ability yang amat berguna dalam melawan kuasa jahat ataupun lebih dikenali sebagai raksasa…!! Contohnya berlari laju, pendengaran dan penglihatan yang tajam, badan yang kebal dan etc… Rider ni plak boleh tukarkan objek yang dipegangnya menjadi senjata… Cool…!!

Watak villain dikenali sebagai Grongi, satu kaum manusia purba yang boleh bertukar kepada raksasa dan mengamalkan upacara Gegeru, yang mengorbankan manusia untuk sebahagian daripada permainan kejam diorang… Pihak Science Patrol gelar diorang sebagai Unidentified Lifeforms, terpaksa bertanggung jawab mengekalkan keamanan bandar di samping memberi semangat untuk Kuuga melawan balik kuasa jahat yang terlepas daripada ancient seal ni… Aku pun tak pasti citer ni ada versi movie ke tak…!?

Wake up this soul – Kamen Rider Agito

Citer ni start masa tahun 2001… Plot citer plak 2 tahun selepas zaman Kuuga… Muncul villain baru yang dikenali sebagai Unknown tapi nama rasminya Lord… Diorang ni memang anti giler la ngan manusia yang dikurniakan kuasa psikik… So diorang start la membunuh manusia yang ada kuasa psikik sebab takut jadi lagi power dari diorang…

Tapi zaman ni ada 3 rider… Agito yang mana kuasanya dari kuasa psikik dan mistik, Gills yang macam mutant plak dan G3, armor suit cyborg dari pasukan polis yang dah advance dari zaman Kuuga… Agito ada beberapa jenis power up form yang kuat gak tapi Gills ngan G3 hanya ada satu je power up form; Exceed Gills (bila Gills mengamuk jer…) ngan GX-3 (versi upgrade dari pasukan polis)…!! Citer ni ada movie Kamen Rider Agito The Movie: Project G4…

Those who refuse to fight, do not survive – Kamen Rider Ryuki

Rider yang best aku tengok sebab ada 13 rider beb…!! Citer ni time 2002 dan agak unik sebab rider dia pakai Advent Card kalo nak fight… Pastu plak masing masing ada Contract Monster sebagai cara untuk manusia menjadi rider… Monster dalam citer ni datang dari Mirror World dan menculik manusia sebagai makanan tenaga diorang… Hanya yang jadi rider je boleh masuk dalam Mirror World dan stay lama kat dalam tu… Advent Card tu gunanya kalo nak summon weapon xpun special abilities dan boleh gak summon Contract Monster… Final Vent card gunanya kalo nak buat serangan penamat… Memang unik…!!

Ni la citer pertama yang ada Rider War… Rider War ni diasaskan oleh pemilik Mirror World yang mana setiap rider perlu fight sesama sendiri sampai tinggal seorang je rider dan hajat dia akan ditunaikan… Cara nak jadi kuat: musnahkan rider lain ataupun monster dari Mirror World dan feed the energy from the lost one to the Contract Monster… Setiap rider ada Advent Card ngan Contract Monster yang berbeza… Dan citer ni gak yang ada satu satunya sorang female rider…!! Movienya bertajuk Kamen Rider Ryuki: Episode Final…!!

Fight for humanity’s survival – Kamen Rider 555

Citer ni plak tahun 2003… Rider ni ada nama lain gak: Faiz, Phi’s xpun Φ’s Smart Brain Corporation dalam usaha cuba nak hidupkan Orphnoch King telah mengarahkan manusia tahap evolusi, Orphnoch untuk memusnahkan populasi manusia kat muka bumi ni… Heronya…!? Sapa lagi kalo bukan Kamen Rider…!!

Hero dapat Rider Gear untuk henshin jadi rider (walaupun Rider Gear ni curi daripada Smart Brain)… Rider Gear ni dalam bentuk handphone plak tu (sebenarnya briefcase yang penuh ngan weapon)… Taip password trus dapat henshin… Senjata semua canggih beb… Maybe satu hari nanti kerajaan Malaysia boleh reka gak kot..!? Plot citer best… Ada 3 rider + geng Orphnoch yang baik dan juga jahat…  So masing masing ada perjuangan tersendiri… Movie dia best gak; Paradise Lost…!! Better tengok…

Take a break….

Adei… Letih aku berborak pasal Kamen Rider ni… Sebab minat, aku sangup la kongsi citer ni ngan semua… Rehat jap… Sambung lain kali plak… ;p

To be continued….

Next time on Kamen Rider(s)…

Blade… Hibiki… Kabuto… Den-O… Kiva… Decade….!!

Greater than ZERO…

•May 9, 2009 • 1 Comment

9th May 2009, 0255…

Balik je dari lepak kat railway, aku tak dapat nak melelapkan mata… Fikiran agak terganggu ngan status aku sekarang… Aku kini mula bergelar GRADUAN MENGANGGUR…!! Di manakah silap aku…!?

Flashback…..

 Image(798)

Keratan akhbar ni mula menyedarkan aku…

Aku selama ni agak tak bersyukur dengan rezeki dan peluang yang ada di depan mata… Keratan akhbar di sebelah kiri tu bertarikh 2 Oktober 2005, pemberian best buddy aku suatu ketika dulu, masih lagi aku simpan…

Terkenang kembali saat aku yang agak beriya untuk memohon kadet ketika itu… Di saat akhir, aku membatalkan hasrat tersebut kerana menerima tawaran untuk melanjutkan pelajaran di UiTM… Mungkin masa tu aku rasa UiTM agak grand jika aku belajar di sana berbanding terpaksa memerah keringat jika belajar di kolej tentera… Apa gunanya result SPM aku kalo just guna nak apply army…?? Itu antara apa yang aku fikirkan ketika itu… Agak cetek dan bodoh…!!

Maka pergilah best buddy aku tu ke kolej tentera tersebut dan aku pula membawa haluan aku untuk mengejar impian belajar di UiTM… Rupanya yang terindah hanyalah sementara, seperti salah satu tajuk lagu Erra Fazira… Banyak kesukaran dan kegagalan aku tempuh semasa di UiTM… Aku akhirnya fed up dan give up… Mungkin UiTM bukan di hatiku…

Aku mula menyesal dengan tindakan aku membatalkan hasrat untuk menjadi seorang army suatu ketika dulu… Menyesal selepas melihat room mate aku turut juga meninggalkan aku untuk menjadi army di kolej tentera tersebut… Aku mula hilang minat untuk belajar… dan bersusah payah menghabiskan 3 tahun belajar di UiTM…

Keratan akhbar di kanan bertarikh 15 Mac 2009… Agak gembira bila terbaca keratan akhbar tersebut… Mungkin kali ni aku cadang nak apply sekali lagi… Walaupun banyak pihak yang menghalang hasrat aku, tapi kali ni aku nak buktikan yang aku akan gunakan peluang ni sebaik yang mungkin dan cuba menjadi yang terbaik… Top 10 aku nak capai…!!

Apa yang aku realize kali ni adalah…:

  • There’s no turning back…
  • Be among the best…
  • Don’t regret… and never look back…!!

Yeah…!! Aku akan pastikan yang aku takkan ulang lagi kesilapan lalu… Hopefully ada rezeki aku kali ni… Kerana aku dah mula memahami maksud takdir dan rezeki… Aku hanya mampu tawakal… Selebihnya terserah pada YANG MAHA ESA…!!

3rd May… 22nd now…!? and still counting….

•May 3, 2009 • 1 Comment

Aku bangun agak lewat ari ni… Mungkin kerana letih keluar berjalan malam tadi… Sampai ke Lumut… Sekadar menghilangkan rasa boring… Balik je dari kerja, aku terus bersiap untuk keluar berjalan… Dan oleh kerana terlalu enjoy, aku yang keletihan ni tidur dengan nyenyaknya malam tadi… Sedar pun sekitar 0645 tatkala hp ku berbunyi… Panggilan telefon yang diterima mengajakku keluar berjogging… Dek letih, aku menolak pelawaan tersebut…

Terlintas pulak niat nak melepak di kopitiam favourite aku… Tapi apakan daya… Mak aku dah masak lauk kegemaranku.. Ketam masak lemak cili api Pergh… Lunch dengan penuh berseleranya aku… Bagai tiada lagi esok hari buatku… Perut kenyang… Aku pun segera mandi dan menyiapkan diri untuk keluar…

Cuaca agak suram…!? Mendung dan lembap… Hujan renyai malam tadi masih lagi terasa sehingga kini… Aku pun bergegas tiba ke kopitiam tersebut… Aku gembira apabila port aku kosong, tiada orang di situ… Bahagianya apabila aku dapat surfing internet tanpa sebarang gangguan di port aku tersebut…

Sekali lagi terlintas niat untuk log in ke dalam blog aku… Sudah hampir 2 bulan aku tidak mengupdatekannya… Bukan keranan kekurangan idea, mahupun malas… Namun kekangan masa menghalangku berbuat jua… Aku pun mula la mengepost entry entry yang telah sekian lama ku pendam di desktop laptopku… Aku cuma memilih 3 sahaja… Rasanya yang lain seperti sudah basi dan tidak ceria lagi jika aku mengepostkannya… Lagipun blog aku ni kekurangan followernya… Mengapa ya…!?

Tatkala aku sedang menaip entry yang terbaru, kelihatan la seorang brader yang aku kenal… Kecewa brader tu, apabila melihat aku duduk di port kegemarannya… Memang jelas terpancar di riak mukanya… Aku rasa seperti ingin tersenyum sinis kepadanya… Tapi aku batalkan juga niatku itu.. Takut juga jika sebiji tumbukan padu melayang ke mukaku yang kacak seperti Aaron Aziz ini hendaknya… Sia sia saja pengorbananku selama ini menggrooming mukaku… ;p

Hujan turun dengan lebatnya…

Aku masih lagi di kopitiam… Hp ku berbunyi berkali kali… Member member mula bertanya di manakah aku berada… Aku mengajak mereka datang ke mari tapi mereka tak sudi… Aku pula yang di ajak untuk keluar melepak… Aku menolak dan mengatur kembali jadual lepakku… “Mungkin malam nanti kita keluar lepak…”

Apa yang specialnya hari ni…??

Construction’s vocabulary…!?

•May 3, 2009 • Leave a Comment

cement brick laying leveling sky lift manufacturer’s details generator set auto cad molding flush door staging diesel glass crane ceiling partition mosaic measuring tape sand inspection timber chakkong NCR railing taikong shovel kongsi pipeline render grinder cable bricks concrete aluminums delivery order frame gutter wiring locksets stage crack stairs plaster riser hollow steps drainage stainless steel adjust fan RFI walkway plaster board switch board back hoe AHU insulator poly glass fiber fiberglass acoustic ceiling panel zinc chicken nest glass panel silicon group line socket drop point hammer cubicles suspension planter box emulsion paint emergency light door top hung hose reel fixed pipe air lock trucking pantry lourve sprinkler manhole ducting canopy scaffolding ramp petrol air conditioning system wall grating…

Ni la antara perkataan yang asyik aku dengar sepanjang weekdays dari 9am till 5pm… What a life…!?